fbpx

Pangolins: Pse është kafsha më e shitur në planet?

auto_pg11623231531.jpg

Derisa u fajësua për transmetimin e koronavirusit të ri tek njerëzit në shpërthimin e pandemisë COVID19, pothuajse askush nuk kishte dëgjuar për të, të paktën në hemisferën perëndimore.Sepse në Azi pangolina jo vetëm që njihet, por edhe kërkohet për vetitë e saj “magjike”.Para së gjithash, le të themi se një pangolin ushqehet me insekte dhe ka një fytyrë të zgjatur si një me një gjuhë që shpesh tejkalon gjatësinë e trupit të saj. Por arsyeja pse është jashtëzakonisht popullor, janë lupsat e saj. Pangolin ka veti shëruese për shumë kultura të Azisë Juglindore dhe thekon janë një përbërës kryesor në mjekësinë alternative Lindore. Sipas njerëzve të zonës, luspat e pangolinit mund të kurojnë sëmundjet e më poshtë:Sterilitetin, tromboza, dëmtimin e mëlçisë, anoreksinë, mbipeshën, sëmundjet e lëkurës, ethet. Tregtia e Pagolinit ka arritur nivele të tilla saqë tani konsiderohet si një specie në zhdukje. Mbi 195,000 mijë pangolina u shitën në Kinë dhe Vietnam vetëm në vitin 2019.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303