Partia Demokratike zyrtarizon koalicionin opozitar, ja marrëveshja me 10 pika

Partia Demokratike zyrtarizoi sot koalicionin opozitar, e cila ka firmosur edhe një marrëveshje me 10 pika.

Me koalicionin e PD-së u bashkuan partitë kryesore të opozitës që kërkojnë zgjedhje të lira e të ndershme nëpërmjet një qeverie transitore me mandat të posaçëm.

Disa nga partitë nënshkruese janë: LSI, PR, LZHK, PBDNJ, PAA, PDK dhe PDIU.

Marrëveshja e koalicionit opozitar ka 10 pika:

  1. Krijimi i një koalicioni të bashkuar opozitar qytetar për zgjedhjet e ardhshme në vend
  2. Partitë nënshkruese të këtij koalicioni do të regjistrohen në zgjedhje vetëm pasi të jenë krijuar kushtet për zgjedhje të lira dhe të ndershme
  3. Rruga e vetme për krijimin e zgjedhjeve të lira është një qeveri transitore me mandat të posaçëm
  4. Partitë e koalicionit opozitar nuk do të lexojnë asnjë farse elektorale
  5. Pamundësimi i zgjedhjeve farse të diktuara nga pakti i Ramës me krimin

6 . Rikonfirmojmë vullnetin tone se BE është rruga e vetme për ti dhënë fund tranzicionit

  1. Angazhohemi për një marrëveshje për çlirimin e ekonomisë nga oligarkia
  2. Angazhohemi për lufte pa kompromis ndaj krimit të organizuar
  3. Mbështesim liritë dhe të drejtat themelore të qytetareve të cilët dhunohen nga veprimet arbitrare te institucioneve shtetërore
  4. Angazhohemi për çdo individ apo parti te identifikuar si opozitare