Këto janë përfitimet shëndetësore të avokados

Avokado ka yndyrë të mirë për riparimin e muskujve dhe vitaminën B për të nxitur punën e metabolizmit tuaj.

Përveç yndyrnave të shëndetshme, të cilat janë thelbësore për thithjen e vitaminave A dhe E, avokado përmban një suitë të vitaminave B që ndihmojnë trupin tuaj të metabolizojë të gjithë karbohidratet dhe proteinat e shëndetshme që i keni paketuar.

Studimet gjithashtu tregojnë se avokado mund të ulë edhe rrezikun e kancerit të prostatës.

Avokadot ofrojnë një bollëk me fibra, kalium (më shumë se një banane!), si edhe vitaminat B6 dhe C. Ato janë gjithashtu të pasura me folatë, të cilat mund të rrisin disponimin tuaj!

Një filxhan avokado siguron 21 gram yndyrë. Lloji i yndyrës që gjendet në avokado, pra, ka rëndësi shumë. Dhe është kryesisht një përzierje e yndyrave monounsaturated dhe polyunsaturated.

Yndyrnat polyunsaturated janë thelbësore. Kjo do të thotë se ata janë të nevojshëem për trupin tuaj që të funksionojë. Trupi juaj i përdor këto yndyrna për të ndërtuar membranat qelizore dhe mbulimin e nervave. Dhe ata gjithashtu nevojiten për mpiksjen e gjakut dhe lëvizjen e muskujve./real-news.tv/