Qesja me flluska u krijua për të tjera qëllime

Qesja me flluska u shpik në vitin 1957 nga inxhinierët Alfred Fielding dhe Marc Chavannes, të cilët puthitën së bashku dy kapuçë dushi, duke krijuar një flluskë ajri, gjë të cilën fillimisht u përpoqën ta shisnin si letër muri.

Pastaj, në vitin 1960, ata kuptuan se produkti i tyre mund të përdoret për mbrojtje në paketim dhe ata themeluan Sealed Air Corporation.