Shpëtimi i Alvinit të vogël, reagimi prekës i Kryeministrit italian Conte

Kryeministri italian Giuseppe Conte ka reaguar pas lirimit nga kampi famëkeq në Siri Al-Hol, të minorenit Alvin Berisha, ndërsa e quan këtë ngjarje si një histori që të mbush zemrën.

Conte ka shprehur falënderimet për autoritetet italiane dhe shqiptare ndërsa përmend rolin e madh të medias që sipas tij e kryen rastin e Alvinit në qendër të vëmendjes.

Reagimi i plotë:

Kthimi i Alvinit në shtëpi është një nga ato histori që ju mbush zemrën. Fëmija shqiptar, për vite me radhë në një kamp refugjatësh në Siri, në orët e ardhshme më në fund mund të ripërqafohet nga babai i tij i cili po e pret atë në Itali.

Kjo është arsyeja pse unë shpreh falënderimet e mia të përzemërta për të gjithë autoritetet italiane dhe shqiptare, për organizatat humanitare, për ata që kanë bashkëpunuar për këtë operacion kompleks, në një terren aq të vështirë sa ai sirian. Faleminderit edhe për ato media që kthyen në qendër të vëmendjes historinë e Alvinit të vogël.

Qeveria italiane ka bërë gjithçka që është e mundur për lëshimin e saj. Unë personalisht ndoqa evolucionin e tregimit, të informuar vazhdimisht dhe në kontakt me kryeministrin shqiptar Edi Rama.

Një sukses i jashtëzakonshëm jo vetëm i diplomacisë por mbi të gjitha i bashkëpunimit ndërkombëtar, falë rolit të çmuar të luajtur nga Kryqi i Kuq dhe Gjysmëhëna e Kuqe italiane dhe ndërhyrja vendimtare e policisë speciale dhe departamenteve të karabinierisë.

Më e keqja për Alvin tani ka kaluar, në pak orë ai do të jetë i lirë. E lirë të jetë në gjendje të jetojë fëmijërinë e tij, të jetë në gjendje të luajë përsëri, të imagjinojë dhe të ndërtojë të ardhmen e tij. Pa kufizime dhe larg bombave, luftërave, fanatizmit.