29.5 C
Tirana
E mërkurë, 17 Korrik, 2024

TË FUNDIT

S&P: Vlerësimi për Shqipërinë, B + me perspektivë të qëndrueshme

spot_img

Gjatë ditës së djeshme, Standard & Poor’s publikoi vlerësimin për Shqipërinë, të cilët e konsideroi në B + me një perspektivë të qëndrueshme.

Sipas këtij raporti, perspektiva konsiston në zgjerimin e ekonomisë shqiptare, ku do jetë nën 4% gjatë viteve në vijim.

“Vlerësimi i Standard & Poor’s për Shqipërinë qëndron në B + me një perspektivë të qëndrueshme. Vlerësimi i kredisë i Moody për Shqipërinë u vendos për herë të fundit në B1 me një pamje të qëndrueshme. Në përgjithësi, një klasifikim kredie përdoret nga fondet e pasurisë sovrane, fondet e pensioneve dhe investitorët e tjerë për të vlerësuar aftësinë e kreditimit të Shqipërisë, duke ndikuar kështu në kostot e huamarrjes së vendit. Kjo faqe përfshin vlerësimin e borxhit të borxhit të qeverisë për Shqipërinë, siç raportohet nga agjencitë kryesore të vlerësimit të kredive”, shkruhet në faqen zyrtare.

Parashikimi i deficiteve të përgjithshme të qeverisë është mesatarisht 2% e PBB-së në vit gjatë vitit 2019-2022.

Theksohet se rritja e të ardhurave duhet të mbetet konstante dhe e qëndrueshme./real-news.tv

spot_img

Latest Posts

spot_img

Më të lexuarat