fbpx

Supet e ngrira, shkaqet dhe trajtimi

supi-800x450-1-600x360.jpg

Supi i ngrirë, që kufizon lëvizjen e shpatullave, është një gjendje kronike që kërkon trajtim të menjëhershëm mjekësor. Edhe pse shumë sëmundje të shpatullave përfshijnë dhimbje dhe humbje të lëvizjes, shpatulla e ngrirë zakonisht shkaktohet nga inflamacioni (ënjtja, dhimbja dhe acarimi) i indeve që rrethojnë nyjën dhe është më e dhimbshme.Kur të ndodhë kjo, gjëja e parë që duhet të bëni është të konsultoheni me mjekun tuaj i cili do të këshillojë disa teste si rrezet X për të përjashtuar ndonjë shkak tjetër për gjendjen.Supi i ngrirë ka më shumë të ngjarë të ndodhë te njerëzit që punojnë nga shtëpia për shkak të orëve të gjata të qëndrimit ulur. Andaj këshillohet që të shtrini pjesën e sipërme të qafës, kokës, shpatullës dhe pjesën e sipërme të shpinës për ta shmangur këtë.Gjithashtu, trajtimi i hershëm dhe mobilizimi i shpatullës duhet të bëhet nën mbikëqyrjen e një fizioterapisti për të shmangur shpatullën e ngrirë.Ekzistojnë dy lloje të trajtimit, njëra është rritja e lëvizjes e cila mund të bëhet përmes terapisë fizike për të lëvizur krahun e pacientit, ndërsa tjetra është për të zvogëluar dhimbjen përmes ilaçeve anti-inflamatore.Gama e ushtrimeve të lëvizjes, ushtrimet forcuese dhe ushqimi i duhur sugjerohen për shërim.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303