fbpx

Ukraina vendos sanksione ndaj Rusisë

Ukraina do të vendosë sanksione të reja ekonomike kundër Rusisë.

Kryeministtri Vladimir Grosman njoftoi se do të ndalohet porosia e produkteve të caktuara nga Rusia dhe vendosjen e doganës së veçantë.

“Ky është një kthim për embargon e shtrenjtë dhe dogana speciale për mallrat ruse”, tha Grosman, duke shtuar se kufizimet do të zbatohen për ato produkte që “prodhohen tërësisht në Ukrainë” ose mund të zëvendësohen me produkte alternative.

Ndalimi zbatohet për lloje të caktuara të produkteve industriale, produkteve bujqësore, mjeteve të transportit, pllakave dhe llojeve të tjera të mallrave.

Vendimi do të hyjë në fuqi më 1 gusht dhe si i tillë synon të parandalojë daljen e kapitalit dhe do të mundësojë krijimin e vendeve të reja të punës në Ukrainë./real-news.tv/