Ushqehuni shëndetshëm, këto janë përfitimet jetike…

Një dietë e rregullt dhe e ekuilibruar për secilin prej nesh, sjell reduktim të peshës së tepërt në trurp dhe mirë-funksionim të shumë organeve.

Tri përfitime shëndetësore që merrni nga të ushqyerit  shëndetshëm si dhe humbja e peshës:

Cilësi më të mirë jetese:

Duke pasur mbipeshë mund të ndikojë negativisht në vetëbesim dhe fizikisht, duke mbajtur peshë të tepërt shton presion shtesë në organet e trupit – zemra jonë duhet të punojë më shumë për të pompuar gjakun dhe oksigjenin rreth trupit tonë, mushkëritë tona duhet të punojnë më shumë për të marrë frymë, dhe kur të hamë, sistemi ynë i tretjes duhet të punojë më shumë për të tretur ushqimet.

Zvogëlon rrezikun e sëmundjeve që lidhen me peshën:

Pesha e tepërt e trupit është faktori kryesor i rrezikut për sëmundjen kardiovaskulare, diabetin e tipit 2, disa gjendje të lidhura me muskujt, sipas Institutit Australian të Shëndetit dhe Mirëqenies. Megjithatë, faktorët e jetesës si një dietë e shëndetshme (heqja e ushqimeve të përpunuara dhe të larta të yndyrës), stërvitja dhe humbja e peshës mund të ndihmojnë në reduktimin e rrezikut në mënyrë të jashtëzakonshme.

Në fakt, studimet tregojnë se miratimi i një jetese të shëndetshme mund të ndihmojë në parandalimin ose vonimin e fillimit të diabetit të tipit 2, dhe në disa njerëz, ndryshimet e stilit të jetesës kanë ndryshuar simptomat dhe i kanë përmirësuar.

Rritja e faktorit të lumturisë:

Studimet tregojnë se mbipesha mund të ndikojë negativisht në vetëvlerësim, dhe anasjelltas duke qenë një peshë e shëndetshme mund të rritet vetëbesimin. Por ka edhe një faktor tjetër që mund të ndikojë edhe tek faktori ynë i lumturisë. Hormonet tona. Duke qenë mbipeshë mund të keni një çekuilibër hormonal.

Mbajtja e hormoneve tona në ekuilibër është e rëndësishme sepse ato rregullojnë një sërë funksionesh, nga oreksi ynë në ciklin tonë menstrual.  /real-news.tv/