Vdiq nga shpërthimi i minës në Letoni, Polonia nderon Klodian Tanushin

Polonia ka nderuar majorin shqiptar të rënë në krye të detyrës, Klodian Tanushi më 10 maj 2019 në Letoni.

Shteti polak i ka dorëzuar familjes “Medaljen Broxit”, për trimëri të lartë.

Komandanti i kontingjentit shqiptar në Letoni, major Klodian Tanushi, ra në krye të detyrës në misionin e NATO në bazën KamAdazi, pas shpërthimit të një mine.

Së bashku me Tanushin humbi jetën edhe nëntetarja Zarife Hasani. Klodian Tanushi ai u shpall Dëshmor i Atdheut, vdiq më 10 maj 2019.

Tanushi la pas tre fëmijë, dy djem 14 dhe 11 vjeç dhe një vajzë të vogël 1 vjeçe.