fbpx

Zbuloni si të kuroni varësinë nga çokollata

chocolate.jpg

Varësia e shkaktuar nga çokollata, është njësoj si pirja e duhanit dhe alkooli, njihet plotësisht nga mjekësia e sotme dhe quhet sindromi çokollatë.

Megjithëse duket se është një varësi e vogël, ajo ndikon në fakt një numër të madh njerëzish, prej të cilëve 40% janë gra dhe 15% janë burra.

Me fjalën çokollatë nënkuptojmë varësinë nga çokollata, në kuptim të përdorimit të gjerë deri në rrezikshmërinë e vetë veprimit.

Natyrisht është mirë të theksohet se kjo nuk është problem, për sa kohë që kënaqësia për çokollatën mbetet brenda normës me provë të shumëllojshmërisë gjatë ditës.

Ajo bëhet varësi kur nuk mund të bëni më pa ngrënë, në asnjë formë dhe në çdo kohë të ditës apo të natës, pa dallim.

Varësia, ashtu si medikamentet e tjera, vjen nga disa përbërës kimikë që rrisin prodhimin e serotoninës së trurit, duke na dhënë ndjenja të mirëqenies.

Advertisement

Hulumtuesit në CNR të Cagliarit kryen një hulumtim të hollësishëm dhe të detajuar në vitin 2008, duke zbuluar këtë lloj varësie që prek njerëzit dhe minjtë në të njëjtën mënyrë.

Stresi, trishtimi dhe mërzia janë ndër arsyet kryesore për abuzimin me çokollatën. Në të vërtetë, në bazë të gjykimit, një ilaç, Rimonabant, është shpikur që ndihmon në kurimin e varësisë nga çokollata./real-news.tv/

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303