fbpx

Zgjedhjet në SHBA/ Kush po kryeson? Ja rezultatet dhe ku pritet të vendoset fituesi

biden-trump-ap-gty-er-190429_hpMain_16x9_1600.jpg

Po bëhet gjithnjë e më i ngushtë rezultati i garës mes Donald Trump dhe Joe Biden.

Secili prej kandidatëve që arrin 270 vota elektorale, do të jetë praktikisht dhe fituesi i zgjedhjeve.

Rezultati pritet të vendoset në shtetet e fundit që kanë mbetur ende pa një shifër përfundimtare, pra në shtetet e: Arizona, Nevada, Ëiscoins, Michigan, Pennysylvania, Karolina e Veriut, Georgia, Alaska dhe Maine.

Shtetet ku janë numëruar shumica e votave:

Florida janë numëruar 96% të votave, Trump 51.2%, Biden 47.8%

Në Ëashington janë numëruar 87% e votave, kryeson Biden me 60.9%

Në California janë numëruar 62% e votave, udhëheq Biden me 68.1%

Në Louisiana janë numëruar 87% e votave, kryeson Trump me 61.4%

Në Pennsylvania janë numëruar 61% e votave, kryeson Trump me 56.9%

Në Colorado janë numëruar 86% e votave, kryeson Biden me 56.3%

Në Arkansas janë numëruar 93% të votave, kryeson Trump me 62.7%

Në Illinois janë numëruar 64% e votave, udhëheq Biden me 55.7%

Në Michigan janë numëruar 54% e votave, kryeson Trump me 54%

Në Arizona janë numëruar 76% e votave, udhëheq Biden me 53.6%

Në Neë York janë numëruar 82% e votave, udhëheq Biden me 58.6%

Në Oklahoma janë numëruar 95% e votave, udhëheq Trump me 65.4%

Në Tennessee janë numëruar 99% e votave, kryeson Trump me 61.1%

Në Georgia janë numëruar 81% e votave, kryeson Trump me 53%

Në Kansas janë numëruar 86% e votave, udhëheq Trump me 56.2%

Në Karolinën e Veriut janë numëruar 95% e votave, kryeson Trump me 50.1%

Në Vermont janë numëruar 92% e votave, kryeson Biden me 65.3%

Në Ohio deri më tani janë numëruar 89% e votave, kryeson Trump me 53.3%

 

Në Virginia janë numëruar 80% të votave, Trump udhëheq me 51%

Në Indiana janë numëruar 80% e votave, kryeson Trump me 59.1%

Në Kentucky janë numëruar 96% e votave, kryeson Trump me 62.7%

Në Texas janë numëruar 91% e votave, Trump udhëheq me 52.3%

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303