fbpx

Mos i përdorni kurrë këto “pasword”, hakerat mund t’ju vjedhin lehtësisht profilin tuaj

pasw4.png

Shumë shpesh dëgjohet se hakerat kanë thyer fjalëkalime në disa faqe, por shumë shpesh edhe njerëzit e zakonshëm merren me këtë lloj hulumtimi dhe në atë mënyrë hyjnë në rrjetet sociale të njerëzve të tjerë dhe shumë shpesh krijojnë “kaos” në emrin tuaj.

Si nuk do t’ju ndodhte kjo fjalëkalim nëse e keni kontrolluar tani, shkruan Microsoft në blogun e tij.

Fjalëkalimi

Nuk mund të mos pyesim veten, por duket se shumë njerëz e përdorin këtë fjalë si fjalëkalim. Mos e bëj këtë, të lutem, mos!

Fjalët pa kuptim

Fjalëkalimet që mbahen mend lehtë janë të shkëlqyera, por ky është plotësisht i parashikueshëm. Shmangni atë.

Majmun

Dhe kjo fjalë është e zakonshme në listat e njohura të fjalëkalimeve. Problemi është se është shumë e shkurtër, duhet të ketë të paktën tetë karaktere. Mos harroni rregullin: sa më i gjatë të jetë fjalëkalimi, aq më i mirë është mbrojtja.

Emri i kafshës suaj, fëmijës, të dashurit, gruas, dashnorit tuaj…

Çfarëdo që është e lehtë të merret me mend nuk duhet të përfshihet në fjalëkalim. Këtu përfshihen pseudonimet, datat e lindjes.

12345678

Shmangni këtë, si dhe vargjet e tjera ose karaktere përsëritëse, të tilla si 222222, abcdefg, qëerty dhe të ngjashme.

Këshilla bonus

Mos përdorni të njëjtin fjalëkalim për shumë faqe interneti. Kjo e bën më të vështirë punën për kriminelët kibernetikë, të cilët përndryshe do të kishin akses më të lehtë në më shumë nga llogaritë tuaja dixhitale.

Ndryshoni rregullisht fjalëkalimet, veçanërisht ato që pengojnë hyrjen në kompjuterin tuaj, llogaritë e rëndësishme të përdoruesve dhe të dhënat e ndjeshme.

Përdorni një kombinim karakteresh, për një fjalëkalim krejtësisht të fortë, mjafton të kombinoni numra, shkronja dhe karaktere të ndryshme dhe ta ndryshoni atë në të paktën një muaj.

Advertisement
REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303