fbpx

Tetë aplikacionet që përdoruesit e Android duhet të fshijnë menjëherë

0_MIRROR-SIZE-1200X800-copy.jpg

Tetë aplikacioneve që mund të jenë infektuar me virusin Joker dhe janë hequr nga Google Play po u kërkohet të fshijnë përdoruesit e Android nga celularët e tyre .Virusi mund të vjedhë informacione të tilla si kontakte dhe mesazhe me tekst dhe të regjistrojë një përdorues në një faqe shërbimi të paguar, sipas kompanisë së sigurisë në internet Quick Heal Security Lab.Tetë aplikacionet që konsiderohen të rrezikshme janë:

Auxiliary Message

Element Scanner

Fast Magic SMS

Free CamScanner

Go Messages

Super Message

Great SMS

Travel Wallpapers

Policia belge u ka kërkuar përdoruesve të heqin aplikacionet, duke thënë: “Paralajmërim: Virusi Joker është kthyer në Android. Ju rrezikoni një surprizë të madhe në fund të muajit në llogarinë tuaj bankare ose në kartën tuaj të kreditit “.Virusi u zbulua për herë të parë në vitin 2017 dhe që atëherë Google Play ka hequr 1,700 aplikacione që janë infektuar me malware. Ai u rishfaq në vitin 2020 dhe u gjet në 24 aplikacione në Play Store.Laboratori i Sigurisë Quick Heal tha që përdoruesit e smartphone mund të qëndrojnë të sigurt duke shkarkuar aplikacione nga burime të besuara dhe i nxiti ata të jenë të kujdesshëm kur klikojnë në lidhjet që marrin në mesazhe.

REKLAMO NE REALNEWS +355 69 33 33 303